torstaina, helmikuuta 28, 2008

Mitä söisin, jos täytyisi valita?

Muun muassa Uneliaassa blogissa oli listattu kahdeksan ruoka-ainetta, joista et luovu. Prisman Totuus ruoasta -dokumentissa taannoin oli myös tutkimus, jossa nuorten piti itse valita ruoka-aineita, joita he syövät kahden viikon ajan. Vaikka pojat valitsivat ruoat itse, ne alkoivat silti kuvottaa heitä. Käyköhän näin jokaiselle? Who knows, mutta itsekin oli pakko päästä listailemaan suosikkejani, kun se oma ruokalista tuntuu muodostuvan tietylle, melko muuttumattomalle perustalle (vaikka vaihtelua onkin paljon). Tässä ei ehkä ole kaikkea, mutta suurin osa tärkeimmistä varmasti.

1. Maitotuotteet. Nämä on nyt pakko nivoa yhteen, sillä ne muodostavat selvästi yhden olennaisimmat osan ruokavaliostani muodossa jos toisessa. Vaikka maitoa en kotioloissa sellaisenaan paljon juo, melkein itku tulee, jos jääkaapista ei loppuviikosta löydy raejuustoa, rahkaa tai jogurttia. Lähes ruoka kuin ruoka vaatii kaverikseen jotain näistä. Juustot ovat yksi suurimmista herkuista nekin.

2. Leipä. Kyllä leipä on ehdottomasti jotain, mistä en luovu. Hiilihydraatit voisi toki ottaa vaikka vain kaurahiutaleista, pastasta tai muroista, mutta leipä on vain niin hyvää, että sitä kaipaisi kuitenkin.

3. Omena. Suosikkihedelmäni. Maku on vain niin loistava, että voittajaa ei ole. Ja minä olin tälle vielä lapsena allerginen!

4.Porkkanat. Porkkanoita on kaapissani aina, ja niitä menee.

5. Marjat. Osa jokapäiväistä ruokavaliota minulle.

6. Kaurahiutaleet. Edullista, helppoa, sopii moneen käyttöön, maistuu hyvältä ja on terveellistä.

7. Kananmuna. Kaikki, mitä sanoin kaurahiutaleista, pätee myös tähän.

8. Jäätelö. Kaikista maailman herkuista valitsisin jäätelön. Voi myös huijata ja ujuttaa jäätelön seassa itseensä ne kaikki muut herkut: keksit, suklaan ja karkit. Tosin pelkällä vaniljallakin pärjää pitkälle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mä kirjoitinkin jo pari päivää sitten sulle jonkin hyvän vastauksen mutta se katosi avaruuteen ja himpskutti niin paljon, etten heti jaksanut uutta rustata.

Sitä vain tuohon ruoka-aineiden valintaan, että jotenkin luulen, että miltei kaikki ihmisistä lopulta valitsis suht terveellisiä ruoka-aineita, jos pitäisi syödä niitä loppuelämän ajan. Poislukien ehkä lapset, jotka eivät osaa vielä itse päättää. Luulen, että kaikesta huolimatta ihmisillä on suutuntuma vielä sellainen, että marjat, kasvikset, maitotuotteet, puurot, kokojyväviljat ym. maistuvat pitemmän päälle paremmilta kuin ainaiset karkit, sipsit, pitsat jne. Ainakin jos joskus on oppinut syömään edes suht. terveellisesti ts. ruokaympyrän mukaan.

Sekin on jännä, miten nuo listatut asiat muuttuvat, mulla ainakin. Ei nyt ihan päivittäin tai viikottain mutta esimerkiksi vuoden sisällä. Just tänään puhuttiin siitä luonnonjogurtista, että ennen se maistui (sinusta) happamalle mutta nyt on miltei suurinta herkkua!